Shabbies Amsterdam

Shabbies Amsterdam,schoenen en laarzen met een stevig karakter

U kent ze vast wel, de schoenen en laarzen van Shabbies Amsterdam. De stijl ervan is onmiskenbaar. Het subtiel weergegeven logo verraadt dan wel dat het om een origineel paar Shabbies gaat, maar ook zonder dat element is de signatuur goed leesbaar. Shabbies Amsterdam kenmerken zich door een sobere, ronde belijning en het ontbreken van onnodige details. Schoenen met een dergelijk, duidelijk en stevig karakter hebben geen overdreven poespas nodig.

Shabbies Amsterdam, gemaakt van hoogwaardige, natuurlijk materialen

Met de karaktervolle Shabbies sta je niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk stevig in het leven. De fans van het eerste uur hebben dit al lang geleden ontdekt. Een enkeling wellicht zelfs al in de begintijd van de carrière van Fred de la Bretonière, de man achter dit succesvolle schoenenmerk. In deze tijd, het begin van de jaren tachtig, ontstond het eerste idee voor de Shabbies schoenen en laarzen. Pas vele jaren later werd dit idee doorontwikkeld, met gebruik van nieuwe technologieën. Wat niet veranderde was het gebruik van goede, natuurlijke materialen. Dit maakt de schoenen en laarzen van Shabbies Amsterdam zeer comfortabel en een plezier om te dragen.

Shabbies Amsterdam verkrijgbaar in vele uitvoeringen

Ondanks het altijd duidelijk herkenbare karakter van Shabbies Amsterdam, is het aantal modellen en uitvoeringen groot. De verschillen zitten in simpele dingen, zoals de hoogte van de hak, het kleurgebruik en de materiaalkeuze. De hoogte van de hak varieert van simpelweg geen hak tot een stevige blokhak. Het eerste resulteert in een haast minimalistische stijl, het laatste in een uiterst stoere verschijningsvorm. Het kleurgebruik van Shabbies varieert van naturellen tot ware kleurstatements, in fris groen, knalblauw en kanariegeel. Kleuren waar je blij van wordt, zelfs vroeg in de ochtend! De materialen waar Shabbies van zijn gemaakt, betreffen eersteklas leer en suède. De schacht van zowel de enkellaarsjes als de hoge laarzen is vaak soepel, door het ontbreken van een voering. De bovenkant is hierdoor goed om te slaan, wat een leuk, extra accent aan de schoenen geeft. Kortom, volop keuze in de collecties van Shabbies Amsterdam!