Shabbies Sociaal betrokken

Shabbies, niet alleen succesvol, maar ook betrokken
De man achter het succesvolle schoenenmerk Shabbies, Fred de la Bretonière, is niet alleen maar gefocust op zijn eigen bedrijf. Hij steunt jonge, talentvolle ontwerpers en draagt een steentje bij aan een betere toekomst voor kinderen in Nepal. En geef toe, deze zaken maken het dragen van een paar Shabbies alleen nog maar aangenamer!

Shabbies belangrijk aandeel in succes Fred de la Bretonière
Fred de la Bretonière is al sinds de jaren zeventig een succesvol schoenenontwerper. In 1976 werd hij uitgeroepen tot beste schoenen- en tassenontwerper van Nederland. Vandaag de dag worden zijn schoenen nog steeds bijzonder goed gewaardeerd. Het merk Shabbies draagt hier in hoge mate aan bij. Het eerste model zag het licht in het begin van de jaren tachtig. Jaren later zou vanuit dit model de meer uitgebreide collectie ontstaan, zoals we die vandaag de dag kennen. Inmiddels zijn er ook tassen aan de collectie toegevoegd.

Shabbies leveren bijdrage aan betere wereld
Sinds 2008 is Fred de la Bretonière betrokken bij het Elvira´s Children Home in Nepal. Een deel van de verkoopopbrengst van de Shabbies schoenen en laarzen wordt door hem bestemd voor deze voorziening voor weeskinderen in Kathmandu. Hier worden kinderen opgevangen, die er anders alleen voor zouden staan. De opvang biedt ze de mogelijkheid structuur in hun leven aan te brengen. Er wordt gezorgd voor onderdak, eten, zorg en onderwijs, zodat ze een goede basis meekrijgen. Met dit in het achterhoofd is het goed te weten dat de Shabbies schoenen en laarzen nog steeds zeer populair zijn!

Shabbies grondlegger ondersteunt jonge talent
Diverse jonge ontwerpers kunnen rekenen op steun van Fred de la Bretonière. Voorbeelden zijn Sander Lak, Eva Hekking en Sjaak Hullekens. Het zijn alle drie ontwerpers, die druk aan de weg timmeren en een veelbelovende vertegenwoordiging vormen van de Nederlandse modewereld. Naast ondersteuning aan individueel talent, levert Fred de la Bretonière ook een bijdrage aan de opleiding van nieuwe ontwerpers.